Songfestival Podcast Met Aran Bade

Het songfestival is in Nederland. In mei zijn alle ogen gericht op Rotterdam. In de afgelopen 65 jaar heeft Nederland heel wat hoogte -en dieptepunten meegemaakt op het Eurovisie podium. In deze podcast blikken we terug en vooruit met Nederlandse inzendingen. Zij vertellen de backstage verhalen met alle juicy details, ook delen we de douze point uit aan een inzending van dit jaar en bespreken we het laatste nieuws.

#04 Marlayne

In deze aflevering spreekt Aran met Marlayne. Samen blikken ze terug op haar deelname in 1999 met "One Good Reason".
Een openhartige Marlayne vertelt dat ze nog altijd spijt heeft van haar naamsverandering voor het festival. En ze heeft een aantal onthullende details over wat er zich dat jaar allemaal backstage afspeelde.

Daarnaast spreekt Aran met mode-ontwerper Claes Iversen over de jurken die hij voor presentatrice Chantal Janzen heeft ontworpen. In Ahoy spreekt Aran met regisseur Marnix Kaart over de grootste regieklus uit zijn leven en met wiwiblogger William Lee Adams bespreekt Aran heeft laatste nieuws. Komt Lady Gaga? Of wordt het toch...

">

#03 Ruth Jacott

In deze aflevering spreekt Aran met Ruth Jacott. Samen blikken ze terug op haar succesvolle deelname in 1993 met de Songfestivalhit 'Vrede'

Ruth onthult dat het liedje ‘Vrede’ niet haar eerste keus was.

Aran krijgt een kijkje in de fabriek waar het decor van het festival is gebouwd. 

Cornald Maas over z’n veelbesproken commentaarklus. En het laatste internationale Eurovisie-nieuws met William Lee Adams.

">

#02 Sietse Bakker & Richard Groenendijk

In deze aflevering spreekt Aran met uitvoerend producent Sietse Bakker en Songfestival fan Richard Groenendijk. Met Sietse bespreekt Aran de grote plannen voor het songfestival in Rotterdam en legt hij Sietse een aantal pittige Songfestivaldillemma’s voor. We hebben het over de puntentelling, pauze-act, Ilse DeLange, Madonna en de eeuwige vriendjespolitiek tussen sommige landen. Rotterdammer en Songfestivalfan Richard Groenendijk is trots dat zijn stad het Songfestival mag organiseren. Met Aran is hij bij de start van de bouw van het podium in Ahoy waar hij ook een onthulling doet over zijn man. Ook belt Aran met WiwiBlogger William Lee Adams voor het laatste internationale eurovisienieuws en vertelt William over een nooit eerder vertoonde act van Griekenland dit jaar.

">

#1 Edsilia Rombley

In deze aflevering spreekt Aran met Edsilia Rombley. Samen blikken ze terug op haar deelname in 1998 met Hemel en Aarde en haar deelname in 2007 met On Top The World. Cornald Maas was er in 1998 al bij en laat zijn licht schijnen over die zinderende avond toen in Birmingham. Daarnaast vertelt Edsilia alles over haar presentatieklus. Ook belt Aran met WiwiBlogger William Lee Adams voor het laatste internationale eurovisienieuws en kijken we naar de bookmakers.